Ευερέθιστο έντερο: 4 αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα!!!

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας, που επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες.

Στα βασικά συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου περιλαμβάνονται η δυσκοιλιότητα και η διάρροια, που προκαλούν πόνο και δυσφορία στην κοιλιακή χώρα.

Δεν υπάρχει ακριβής αιτία για την πάθηση και οι ειδικοί την αποδίδουν σε προβληματική επικοινωνία του εγκεφάλου με το έντερο.

Το σύνδρομο μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως εμφανίζεται μεταξύ των ηλικιών 20 και 30.

Δείτε με ποιες διατροφικές αλλαγές θα απαλλαγείτε από τα συμπτώματα του εντέρου:

Ευερέθιστο έντερο: 4 αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα

Πίνετε πολύ νερό

Η καλή ενυδάτωση βοηθά τις κινήσεις του εντέρου. Αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα, η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη καθώς διευκολύνει την αποβολή των περιττωμάτων. Μπορείτε να πίνετε νερό αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, αγγούρι και βότανα. Καταναλώνετε όμως με μέτρο τσάι, καφέ και αλκοόλ, καθώς σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν αφυδάτωση. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού την ημέρα.

Τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση

Τα βακτήρια του εντέρου δεν βρίσκονται σε ισορροπία σε πάνω από το 70% των ανθρώπων με ευερέθιστο έντερο. Το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξυνολάχανο και γενικά οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των βακτηρίων του εντέρου και ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης των τροφών. Μια άλλη επιλογή είναι η λήψη συμπληρωμάτων προβιοτικών, τα οποία έχει αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι βοηθούν στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του συνδρόμου.

Πίνετε ζωμό

Αντί να πετάξετε τα κόκκαλα που περίσσεψαν από το αρνάκι που μαγειρέψατε την Κυριακή, φτιάξτε ζωμό, ο οποίος είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, όπως κολλαγόνο, γλυκίνη, ζελατίνη και γλουταμίνη, τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα για το έντερο. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κόκκαλα και λαχανικά, όπως κρεμμύδια, καρότα και σέλινο και καλύψτε τα με νερό. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για πάνω από 8 ώρες. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τα οστά. Προτιμήστε κόκκαλα από ζώα βιολογικής εκτροφής.

Μόνο σπιτικά γλυκά

Φτιάχνετε τα δικά σας κέικ, μπισκότα και γλυκά του κουταλιού και αποφεύγετε τα έτοιμα και τα τυποποιημένα γλυκά. Τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν αυξάνουν τον κίνδυνο για ανάπτυξη του συνδρόμου, καθώς ευνοούν τη δυσανεξία στη γλυκόζη.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  express.co.uk

Let's block ads! (Why?)

ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ – Newsitamea
Ευερέθιστο έντερο: 4 αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα!!! Ευερέθιστο έντερο: 4 αλλαγές στη διατροφή για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα!!! Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Απριλίου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.